menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Widelcem rozgniatamy sardynki z bryndzą i twarogiem, a następnie rozcieramy na jednolitą masę. Jeśli trzeba, możemy dodać odrobinę oleju z puszki. Pastę mieszamy z posiekanym szczypiorem i natka pietruszki. Doprawiamy pieprzem i szczyptą soli. Podajemy z pieczywem, najlepiej ciemnym.

ocena:

Awanturka

składniki

-150 g sardynek w oleju z puszki
-po 100 g: bryndzy owczej i białego twarogu
-po 2 łyżki posiekanej natki pietruszki i szczypioru
-sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Widelcem rozgniatamy sardynki z bryndzą i twarogiem, a następnie rozcieramy na jednolitą masę. Jeśli trzeba, możemy dodać odrobinę oleju z puszki. Pastę mieszamy z posiekanym szczypiorem i natka pietruszki. Doprawiamy pieprzem i szczyptą soli. Podajemy z pieczywem, najlepiej ciemnym.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję