menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W rondelku połącz ź szklanki wody z cukrem. Zacznij podgrzewać aż cały cukier się rozpuści. Zestaw rondelek z palnika. Dodaj liście bazylii oraz skórkę z pomarańczy i cytryny. Zamieszaj i odstaw do wystygnięcia na około 30 minut. Po tym czasie pozbądĹş się skórek i bazylii. W dużym dzbanku połącz, bazyliowy syrop, wino, brandy i sok pomarańczowy. Wlej sangrię do szklanek wypełnionych lodem. Na wierz wlej odrobinę gazowanej wody i połóż plasterki pomarańczy.

ocena:

Bazyliowa sangria

składniki

-1/4 szklanki brązowego cukru
-1/4 szklanki wody
-1 duża bazylia
-skórka z 1 pomarańczy (duże kawałki)
– skórka z 1 cytryny (duże kawałki)
-2 butelki białego wina np. chardonnay, pinot grigio, riesling
-150 ml brandy
-1/2 szklanki soku pomarańczowego
-kostki lodu
-0,5 l zimnej wody gazowanej
-12 plasterków pomarańczy do dekoracji

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W rondelku połącz ź szklanki wody z cukrem. Zacznij podgrzewać aż cały cukier się rozpuści. Zestaw rondelek z palnika. Dodaj liście bazylii oraz skórkę z pomarańczy i cytryny. Zamieszaj i odstaw do wystygnięcia na około 30 minut. Po tym czasie pozbądĹş się skórek i bazylii. W dużym dzbanku połącz, bazyliowy syrop, wino, brandy i sok pomarańczowy. Wlej sangrię do szklanek wypełnionych lodem. Na wierz wlej odrobinę gazowanej wody i połóż plasterki pomarańczy.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję