menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W szerokim garnku rozgrzać olej. Zrumienić kiełbasę z obu stron. Następnie przysmaż cebulę z czosnkiem na złoty kolor. Zalać pomidorami. Dodać liść, ziele i rozmaryn i gotować pod przykryciem. Duś około 20-30 minut. Przed końcem dopraw cukrem, solą i pieprzem.

ocena:

Biała kiełbasa z rozmarynem i pomidorami

składniki

700 g białej kiełbasy surowej
2 średnie cebula pokrojone w piórka
4 ząbki czosnku pokrojone w plastry
2 puszki pomidorów całych
2 łyżeczki cukru
3 łyżki oleju
10 igieł świeżego rozmarynu
2 liście laurowe
3 ziela angielskie
sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W szerokim garnku rozgrzać olej. Zrumienić kiełbasę z obu stron. Następnie przysmaż cebulę z czosnkiem na złoty kolor. Zalać pomidorami. Dodać liść, ziele i rozmaryn i gotować pod przykryciem. Duś około 20-30 minut. Przed końcem dopraw cukrem, solą i pieprzem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję