menu
fot. Mariusz Izdebski

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Czosnek obieramy i przygotowujemy ząbki przekrojone na pół. Chleb kroimy na kromki, smarujemy z obu stron masłem, a następnie nabijamy na patyk każdą kromkę i przypiekamy nad ogniem aż nabiorą złotego koloru. Wtedy grzanki nacieramy czosnkiem.

ocena:

Chleb z ogniska

składniki

  • 1 bochenek chleba (chleb może być czerstwy)
  • 100 g masła
  • główka czosnku

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Czosnek obieramy i przygotowujemy ząbki przekrojone na pół. Chleb kroimy na kromki, smarujemy z obu stron masłem, a następnie nabijamy na patyk każdą kromkę i przypiekamy nad ogniem aż nabiorą złotego koloru. Wtedy grzanki nacieramy czosnkiem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję