menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ryż odstaw do ostygnięcia ,w misce i spulchnij go widelcem. Pomidory pokrój w cząstki, a awokado w kostkę . Całość dopraw octem, oliwą, czosnkiem oraz solą i pieprzem. Doradę natnij w poprzek co 3 cm. Dopraw ją sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem. Rozgrzej olej na patelni. Ewentualnie można rybę oprószyć mąką. Smaż po 3-4 minuty z każdej strony, aż do uzyskania złotego koloru.

ocena:

Dorada z sałatką z awokado i pomidora

składniki

-1 dorada średniej wielkości na osobę
-sok z połowy cytryn
-2-3 łyżki oleju do smażenia
-świeżo zmielony pieprz kolorowy
-sól morska
Sałatka:
-100 g (1 torebka) ugotowanego ryżu na sypko
-1 dojrzałe awokado
-3 dojrzałe sparzone i obrane ze skórki pomidory
-1 łyżka octu winnego
-1-2 łyżki oliwy z oliwek
-1 utarty ząbek czosnku
-sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ryż odstaw do ostygnięcia ,w misce i spulchnij go widelcem. Pomidory pokrój w cząstki, a awokado w kostkę . Całość dopraw octem, oliwą, czosnkiem oraz solą i pieprzem. Doradę natnij w poprzek co 3 cm. Dopraw ją sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem. Rozgrzej olej na patelni. Ewentualnie można rybę oprószyć mąką. Smaż po 3-4 minuty z każdej strony, aż do uzyskania złotego koloru.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję