menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania


W Rondelku rozgrzej olej do 160°C. Rybę pokrój w 5 cm paski. W misce za pomocą rózgi, wymieszaj pozostałe składniki. Maczaj rybę w cieście i smaż na tłuszczu. Osącz złote kawałki na ręczniku papierowym.

ocena:

Dorsz w cieście piwnym

składniki

  • 400 g dorsza
  • 500 ml dobrego zimnego piwa
  • 400 g mąki
  • 2 jaja
  • 70 ml sosu sojowego
  • 1 łyżeczka pieprzu cayenne
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • sól
  • olej do smażenia

 

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania


W Rondelku rozgrzej olej do 160°C. Rybę pokrój w 5 cm paski. W misce za pomocą rózgi, wymieszaj pozostałe składniki. Maczaj rybę w cieście i smaż na tłuszczu. Osącz złote kawałki na ręczniku papierowym.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję