menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rozgrzewamy w brytwance łyżkę oliwy i obsmażamy mięso z obu stron, na jasno brązowy kolor. Podlewamy na przemian winem i bulionem i dusimy mięso, aż będzie miękkie (około 2 godzin). Pod koniec duszenia dodajemy suszoną paprykę i rozmaryn.
Paprykę kroimy w podłużne paski, cebulę w półtalarki, grzyby na ćwiartki, ząbki czosnku na połowę. Rozgrzewamy na patelni pozostałą oliwę z masłem i dusimy pokrajane warzywa przez około 10 minut. Dodajemy warzywa do mięsa i dusimy jeszcze razem przez następne 5 – 10 minut.

ocena:

Gicz wołowa w papryce

składniki

  • 2 kawałki giczy wołowej (około 1/2 kg)
  • 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina
  • 1 szklanka czystego bulionu warzywnego
  • 1 szklanka czystego bulionu wołowego
  • 3 słodkie papryki
  • 10 dkg grzybów portabello (mogą być pieczarki)
  • 1/2 średniej białej cebuli
  • 1/2 średniej czerwonej cebuli
  • 1/2 główki czosnku
  • 1 cała suszona cayenne
  • 2 gałązki świeżego rozmarynu
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka masła
  • sól i pieprz do s

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rozgrzewamy w brytwance łyżkę oliwy i obsmażamy mięso z obu stron, na jasno brązowy kolor. Podlewamy na przemian winem i bulionem i dusimy mięso, aż będzie miękkie (około 2 godzin). Pod koniec duszenia dodajemy suszoną paprykę i rozmaryn.
Paprykę kroimy w podłużne paski, cebulę w półtalarki, grzyby na ćwiartki, ząbki czosnku na połowę. Rozgrzewamy na patelni pozostałą oliwę z masłem i dusimy pokrajane warzywa przez około 10 minut. Dodajemy warzywa do mięsa i dusimy jeszcze razem przez następne 5 – 10 minut.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję