menu
fot. Mariusz Izdebski

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Czosnek utrzyj z solą i pieprzem. Przełóż do miseczki i dodaj musztardę, sos sojowy oraz tymianek. Wymieszaj wszystkie składniki i natrzyj nimi mięso. Odstaw na min. 2 godziny. Po tym czasie rozgrzej w głębokiej patelni olej i przesmaż górkę z każdej strony na złoty kolor. Kiedy pory mięsa zamkną się wlej wodę lub wywar. Duś pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 1 godzinę

ocena:

Górka cielęca duszona

składniki

  • 600 g górki cielęcej
  • 1 łyżeczka musztardy (najlepiej dijon)
  • 50 ml jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • 250 ml wody lub wywaru
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Czosnek utrzyj z solą i pieprzem. Przełóż do miseczki i dodaj musztardę, sos sojowy oraz tymianek. Wymieszaj wszystkie składniki i natrzyj nimi mięso. Odstaw na min. 2 godziny. Po tym czasie rozgrzej w głębokiej patelni olej i przesmaż górkę z każdej strony na złoty kolor. Kiedy pory mięsa zamkną się wlej wodę lub wywar. Duś pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 1 godzinę

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję