menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Jajka zalej zimną wodą, wsyp 2 łyżki soli. Kiedy woda zacznie się wrzeć, gotuj jeszcze 8-9 minut. Po tym czasie zalej zimną wodą, odstaw do wystygnięcia. Obierz ze skorupek, przetnij ostrym nożem wzdłuż na pół. Delikatnie wyjmij żółtka z białek do miski.
Aby przygotować farsz łososiowy żółtka zmiksuj z łososiem, majonezem, chrzanem. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.
Białka jajek poukładaj na talerzu. Za pomocą rękawa cukierniczego faszeruj jajka. Udekoruj rzeżuchą, cząstkami cytryny i kawałkami łososia

ocena:

Jajka faszerowane rybą wędzoną i rzeżuchą

składniki

  • 4 jajka z wolnego wybiegu
  • 70 g łososia wędzonego + kilka małych kawałków do dekoracji
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • garść świeżej rzeżuchy
  • Sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Jajka zalej zimną wodą, wsyp 2 łyżki soli. Kiedy woda zacznie się wrzeć, gotuj jeszcze 8-9 minut. Po tym czasie zalej zimną wodą, odstaw do wystygnięcia. Obierz ze skorupek, przetnij ostrym nożem wzdłuż na pół. Delikatnie wyjmij żółtka z białek do miski.
Aby przygotować farsz łososiowy żółtka zmiksuj z łososiem, majonezem, chrzanem. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.
Białka jajek poukładaj na talerzu. Za pomocą rękawa cukierniczego faszeruj jajka. Udekoruj rzeżuchą, cząstkami cytryny i kawałkami łososia

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję