X

Czego szukasz?

Przepis
Jajka faszerowaneWielkanoc

Jajka faszerowane rybą wędzoną i rzeżuchą

Wielkanoc jajkami stoi, chyba każdy z nas nie wyobraża sobie tych świąt bez faszerowanych jajek. Bez żurku z jajkiem, czy też bez sałatki warzywnej z jajkiem. Oraz bez pięknych pisanek, które ozdabiają stół świąteczny. Jajek faszerowanych jest tyle ile gospodyń w polskich domach. Klasyczne z majonezem, ze szczypiorkiem, z awokado, z pieczarkami, z papryką pieczona i mógłbym tak wymieniać i wymieniać. Dzisiaj mam dla Was jajka faszerowane rybą wędzoną i rzeżuchą. Pyszne, jestem przekonany, że i Was posmakują. 

Jajka faszerowane rybą wędzoną i rzeżuchą

Składniki:

  • 4 jajka z wolnego wybiegu
  • 70 g łososia wędzonego na zimno + kilka małych kawałków do dekoracji
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • garść świeżej rzeżuchy
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Krok 1:

Jajka zalej zimną wodą, wsyp 2 łyżki soli. Kiedy woda zacznie się wrzeć, gotuj jeszcze 8-9 minut. Po tym czasie zalej zimną wodą, następnie odstaw do wystygnięcia. Obierz ze skorupek, przetnij ostrym nożem wzdłuż na pół. Na koniec delikatnie wyjmij żółtka z białek do miski.

Krok 2:

Aby przygotować farsz łososiowy żółtka zmiksuj z łososiem, następnie majonezem i chrzanem. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.

Krok 3:

Białka jajek poukładaj na talerzu. Za pomocą rękawa cukierniczego faszeruj jajka. Udekoruj rzeżuchą, cząstkami cytryny, na koniec kawałkami łososia

Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami zapraszam na Instagram

Więcej pysznych pomysłów na wielkanocne przepisy znajdziesz >> TUTAJ <<

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również