menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Jajka gotujemy w osolonej wodzie, na twardo (7 minut). Jajo wraz z łupiną kroimy na pół i delikatnie, żeby nie uszkodzić skorupki, wydrążamy środek. Siekamy białko, żółtko z makrelą (lub miksujemy). Dodajemy trochę masła, posiekaną zieleninę, sok z cytryny i przyprawy. Napełniamy na powrót skorupki. Posypujemy z wierzchu tartą bułką i delikatnie uklepujemy. Topimy na patelni masło z olejem i układamy jaja skorupką do góry. Gdy się zarumienią kładziemy na talerz, wyłuskujemy ze skorupek. Ozdabiamy gałązką zieleniny i kawałkiem cytryny.

ocena:

Jajka faszerowane

składniki

10 jajek
pęczek koperku lub szczypiorku
tarta bułka
pół wędzonej makreli
sok z połowy cytryny
masło i olej do smażenia
sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Jajka gotujemy w osolonej wodzie, na twardo (7 minut). Jajo wraz z łupiną kroimy na pół i delikatnie, żeby nie uszkodzić skorupki, wydrążamy środek. Siekamy białko, żółtko z makrelą (lub miksujemy). Dodajemy trochę masła, posiekaną zieleninę, sok z cytryny i przyprawy. Napełniamy na powrót skorupki. Posypujemy z wierzchu tartą bułką i delikatnie uklepujemy. Topimy na patelni masło z olejem i układamy jaja skorupką do góry. Gdy się zarumienią kładziemy na talerz, wyłuskujemy ze skorupek. Ozdabiamy gałązką zieleniny i kawałkiem cytryny.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję