menu
fot. Mariusz Izdebski

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Owoce myjemy, usuwamy szypułki. Gotujemy zalewę z wody i cukru. Nakładamy truskawki do wyparzonych słoików, zalewamy przecedzonym syropem, zakręcamy i pasteryzujemy 25 minut w temperaturze 90°.

ocena:

Kompot truskawkowy

składniki

  • 1,5 kg truskawek
  • 1 l wody
  • 400 g cukru

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Owoce myjemy, usuwamy szypułki. Gotujemy zalewę z wody i cukru. Nakładamy truskawki do wyparzonych słoików, zalewamy przecedzonym syropem, zakręcamy i pasteryzujemy 25 minut w temperaturze 90°.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję