menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Udka i piersi gęsie przełóż do miski dość ściśle, natrzyj solidnie solą i pieprzem. Obłóż ziołami i czosnkiem, przykryj folią spożywczą i odstaw do lodówki na całą noc.

W garnku zacznij podgrzewać olej. Mięso oczyść z marynaty i przełóż do tłuszczu.

Olej nie powinien się gotować tylko delikatnie mrugać, przez około dwie godziny. Po tym czasie mięso powinno być miękkie i odchodzić od kości.
Udka można wystudzić i przed podaniem delikatnie podsmażyć, wtedy mięso jest miękkie a skórka chrupiąca,

Podawaj z ziemniakami puree i żurawiną.

ocena:

Konfitowana gęś z tymiankiem i rozmarynem

składniki

  • 2 udka i 2 piersi z gęsi
  • 1 l oleju roślinnego
  • sól, pieprz
  • kilka gałązek tymianku
  • kilka gałązek rozmarynu
  • 2 liście laurowe
  • 1 główka czosnku

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Udka i piersi gęsie przełóż do miski dość ściśle, natrzyj solidnie solą i pieprzem. Obłóż ziołami i czosnkiem, przykryj folią spożywczą i odstaw do lodówki na całą noc.

W garnku zacznij podgrzewać olej. Mięso oczyść z marynaty i przełóż do tłuszczu.

Olej nie powinien się gotować tylko delikatnie mrugać, przez około dwie godziny. Po tym czasie mięso powinno być miękkie i odchodzić od kości.
Udka można wystudzić i przed podaniem delikatnie podsmażyć, wtedy mięso jest miękkie a skórka chrupiąca,

Podawaj z ziemniakami puree i żurawiną.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję