menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wymieszaj mięso ze wszystkimi składnikami oprócz oleju. Dopraw solą i pieprzem. Obtocz kotlety w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju po 5 minut z każdej strony.
Papryki dopraw oliwą, suszonym tymiankiem oraz solą i pieprzem. Piecz w 200°C przez 30 minut. Po tym czasie przełóż paprykę do miski i zakryj ją folią spożywczą.
Odstaw na 20-30 minut aby papryka zaparowała. Obierz paprykę i zmiksuj z pomidorami. Dopraw solą, pieprzem i cukrem.

ocena:

Kotleciki wieprzowe z papryką, selerem naciowym i serem bursztyn podane z sosem z pieczonej papryki

składniki


-1,5 kg mięsa mielonego
-2 papryki pokrojone w drobną kostkę
-4 kawałki selera naciowego pokrojone w drobną kostkę
-pęczek natki pietruszki posiekany
-150g sera bursztyn tartego
-2 utarte ząbki czosnku
-2 jajka
-6 łyżek bułki tartej
-olej do smażenia
-bułka tarta do obtoczenia
-sól, pieprz

Sos:

-8 papryk czerwonych
-3 łyżki oliwy
-łyżeczka suszonego tymianku
-1 puszka pomidorów krojonych
-1 łyżka cukru
-sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wymieszaj mięso ze wszystkimi składnikami oprócz oleju. Dopraw solą i pieprzem. Obtocz kotlety w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju po 5 minut z każdej strony.
Papryki dopraw oliwą, suszonym tymiankiem oraz solą i pieprzem. Piecz w 200°C przez 30 minut. Po tym czasie przełóż paprykę do miski i zakryj ją folią spożywczą.
Odstaw na 20-30 minut aby papryka zaparowała. Obierz paprykę i zmiksuj z pomidorami. Dopraw solą, pieprzem i cukrem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję