menu
fot. Mariusz Izdebski

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Dobrze zmieloną wołowinę i posiekany czosnek wyrabiamy, aż puści kleisty sok (w trakcie wyrabiania dodajemy kilka łyżek mocno schłodzonej wody lub wywaru). Wilgotnymi rękami formujemy kotlet. Układamy na rozgrzanym grillu lub na ruszcie w rozgrzanym piekarniku. Solimy i pieprzymy dopiero upieczoną stronę. Kotlety posypujemy posiekanymi ziołami lub posiekaną cebulką. Podajemy z zieloną sałatą i pomidorami.

ocena:

Kotlet z samej wołowiny

składniki

  • 150 g chudej wołowiny na osobę
  • 1 mała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • koperek
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Dobrze zmieloną wołowinę i posiekany czosnek wyrabiamy, aż puści kleisty sok (w trakcie wyrabiania dodajemy kilka łyżek mocno schłodzonej wody lub wywaru). Wilgotnymi rękami formujemy kotlet. Układamy na rozgrzanym grillu lub na ruszcie w rozgrzanym piekarniku. Solimy i pieprzymy dopiero upieczoną stronę. Kotlety posypujemy posiekanymi ziołami lub posiekaną cebulką. Podajemy z zieloną sałatą i pomidorami.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję