menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wszystkie składniki dodaj do ziemniaków. Wymieszaj, dopraw do smaku. Uformuj kotlety, obtocz je w mące i smaż na średnio rozgrzanym oleju przez 5-6 minut. Następnie przełóż je na ręcznik papierowy, żeby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu.

Użyłem ziemniaków odmiany Gala.

Porcja na 4-5 kotletów.

ocena:

Kotlety ziemniaczane

składniki

  • 350 g ostudzonych ziemniaków puree , mogą być z poprzedniego dnia
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 1 płaska łyżeczka curry
  • 2 utarte ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • 1 płaska łyżka mąki pszennej + do obtoczenia kotletów
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wszystkie składniki dodaj do ziemniaków. Wymieszaj, dopraw do smaku. Uformuj kotlety, obtocz je w mące i smaż na średnio rozgrzanym oleju przez 5-6 minut. Następnie przełóż je na ręcznik papierowy, żeby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu.

Użyłem ziemniaków odmiany Gala.

Porcja na 4-5 kotletów.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję