menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Truskawki myjemy, osączamy, usuwamy szypułki. Możemy użyć również mrożonych truskawek, wtedy rozmrażamy je i odcedzamy z nadmiaru wody i soku. Kilka ładnych świeżych truskawek odkładamy do dekoracji, resztę miksujemy lub rozdrabniamy widelcem. Ubijamy śmietanę z dodatkiem cukru oraz cukru waniliowego. Gdy jest już dobrze ubita, dodajemy do niej sok z jednej cytryny z truskawkami. Delikatnie mieszamy i schładzamy. Wszelkie kremy na bazie bitej śmietany świetnie nadają się do nadziewania ptysiów, rolad biszkoptowych, czy rurek z ciasta.

ocena:

Krem truskawkowy

składniki

  • 500 g truskawek
  • 50 g cukru pudru
  • cukier waniliowy
  • 400 ml śmietany 36%
  • sok z 1 cytryny

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Truskawki myjemy, osączamy, usuwamy szypułki. Możemy użyć również mrożonych truskawek, wtedy rozmrażamy je i odcedzamy z nadmiaru wody i soku. Kilka ładnych świeżych truskawek odkładamy do dekoracji, resztę miksujemy lub rozdrabniamy widelcem. Ubijamy śmietanę z dodatkiem cukru oraz cukru waniliowego. Gdy jest już dobrze ubita, dodajemy do niej sok z jednej cytryny z truskawkami. Delikatnie mieszamy i schładzamy. Wszelkie kremy na bazie bitej śmietany świetnie nadają się do nadziewania ptysiów, rolad biszkoptowych, czy rurek z ciasta.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję