menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wymieszaj wszystkie składniki marynaty i połącz z krewetkami. Za pomocą blendera zmiksuj: mango, sok, kolendrę, mleczko i sok z limonki na gładki puszysty sos. Dopraw solą. Krewetki nadziej na patyczki i grilluj na patelni po 3 minuty z każdej strony.

ocena:

Krewetki tygrysie z sosem mango

składniki

  • 500 g krewetek surowych
Marynata:
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 2 posiekane łodygi trawy cytrynowej
  • 1 posiekana papryczka chilli
Sos:
  • sok z 1 limonki
  • 3 dojrzałe mango
  • sok z 1 grejfruta
  • 1 łyżeczka posiekanej kolendry
  • 200 ml mleczka kokosowego
  • sól

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wymieszaj wszystkie składniki marynaty i połącz z krewetkami. Za pomocą blendera zmiksuj: mango, sok, kolendrę, mleczko i sok z limonki na gładki puszysty sos. Dopraw solą. Krewetki nadziej na patyczki i grilluj na patelni po 3 minuty z każdej strony.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję