menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Zagotować wodę, dodać łyżeczkę soli i pieprzu, dodać wino i doprowadzić do wrzenia.
Wrzucić krewetki do wrzątku i gotować około 5-7 minut, aż będą czerwone. Obrać krewetki z łuski pozostawiając ogonki.
Rozciąć avocado na połowę, wybrać miąższ (skórę odłożyć). Wymieszać miąższ na gładką masę w mikserze, dodać śmietanę, majonez, musztardę, przecier pomidorowy, paprykę i pietruszkę. Doprawić solą i pieprzem.
Można podawać w wydrążonych łupinkach avocado.

ocena:

Krewetki w sosie avocado

składniki

  • 1 kg dużych krewetek (najlepiej „jumbo”)
  • 1 szklanka wina
  • 1 szklanka wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka grubo świeżo mielonego pieprzu
  • 1 avocado
  • 1/2 szklanki kwaśnej śmietany (lub jogurtu)
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka przecieru pomidorowego
  • 1/2 łyżeczki mielonej ostrej papryki
  • 2 łyżki usiekanej świeżej natki pietruszki
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Zagotować wodę, dodać łyżeczkę soli i pieprzu, dodać wino i doprowadzić do wrzenia.
Wrzucić krewetki do wrzątku i gotować około 5-7 minut, aż będą czerwone. Obrać krewetki z łuski pozostawiając ogonki.
Rozciąć avocado na połowę, wybrać miąższ (skórę odłożyć). Wymieszać miąższ na gładką masę w mikserze, dodać śmietanę, majonez, musztardę, przecier pomidorowy, paprykę i pietruszkę. Doprawić solą i pieprzem.
Można podawać w wydrążonych łupinkach avocado.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję