menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Połącz wszystkie składniki. Wymieszaj, aż wszystkie składniki się połączą. Masa powinna mieć konsystencję ciasta kruchego. Całość podziel na dwie części.
Rozwałkuj na grubość 7-8 mm i wycinaj ciastka za pomocą foremek. Układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posyp mąką i nakłuj widelcem. Piecz przez 15-20 minut w 180°C.

ocena:

Kruche ciasteczka z wanilią i skórką cytrynową

składniki

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 50 g masła
  • skórka z jednej cytryny
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 żółtka
  • 1/2 szklanki mleka
  • pół torebki cukru z wanilią
  • pół łyżeczki sody
  • szczypta soli

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Połącz wszystkie składniki. Wymieszaj, aż wszystkie składniki się połączą. Masa powinna mieć konsystencję ciasta kruchego. Całość podziel na dwie części.
Rozwałkuj na grubość 7-8 mm i wycinaj ciastka za pomocą foremek. Układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posyp mąką i nakłuj widelcem. Piecz przez 15-20 minut w 180°C.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję