menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso wymieszaj z ziołami prowansalskimi, białkiem, bułką tartą. Dopraw solą i pieprzem. Wieprzowinę podziel na 18 części i uformuj z nich placuszki jak do pyz z mięsem. Do każdego mięsnego placuszka wsadź jajko przepiórcze, zlep i uformuj w mały pulpecik. Na głęboką patelnię wlej oliwę i podsmaż tiftele z każdej strony na rumiano. Zdejmij z patelni na talerz. Na tej samej patelni przygotuj sos. Wlej oliwę i zeszklij na niej cebulę i czosnek około 5 minut. Po tym czasie dodaj liście bazylii, zamieszaj. Wlej pomidory i duś 10 minut na małym ogniu. Dopraw sos cukrem solą i pieprzem. Dodaj pulpeciki. Ugotuj makaron w osolonym wrzątku. Wkładaj płaty w krótkich odstępach i mieszaj od czasu do czasu. Ten makaron ma tendencję do sklejania się. Ugotowany makaron podawaj z sosem i tiftelami. Na koniec dodaj rukolę i parmezan. Smacznego.

ocena:

Lasagne z tiftelami z jajkiem przepiórczym

składniki

  • 400 g mielonej wieprzowiny
  • 18 jajek przepiórczych ugotowanych na twardo i obranych
  • 400 g makaronu lasagne
  • 1 białko z jajka
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 100 g rukoli
  • 100 g utartego parmezanu
  • 2 łyżki oliwy
  • sól, pieprz
sos:
  • 2 puszki pomidorów con case
  • 2 wyciśnięte ząbki czosnku
  • 1 mała cebula pokrojona w kostkę
  • garść listków bazylii
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso wymieszaj z ziołami prowansalskimi, białkiem, bułką tartą. Dopraw solą i pieprzem. Wieprzowinę podziel na 18 części i uformuj z nich placuszki jak do pyz z mięsem. Do każdego mięsnego placuszka wsadź jajko przepiórcze, zlep i uformuj w mały pulpecik. Na głęboką patelnię wlej oliwę i podsmaż tiftele z każdej strony na rumiano. Zdejmij z patelni na talerz. Na tej samej patelni przygotuj sos. Wlej oliwę i zeszklij na niej cebulę i czosnek około 5 minut. Po tym czasie dodaj liście bazylii, zamieszaj. Wlej pomidory i duś 10 minut na małym ogniu. Dopraw sos cukrem solą i pieprzem. Dodaj pulpeciki. Ugotuj makaron w osolonym wrzątku. Wkładaj płaty w krótkich odstępach i mieszaj od czasu do czasu. Ten makaron ma tendencję do sklejania się. Ugotowany makaron podawaj z sosem i tiftelami. Na koniec dodaj rukolę i parmezan. Smacznego.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję