menu
fot. Mariusz Izdebski

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Puszki wkładamy do garnka z wodą, gotujemy 2.5 godz. Studzimy. Po wystudzeniu mleka miksujemy ze spirytusem do całkowitego rozbicia grudek. Przelewamy do butelki i wrzucamy do środka laskę wanilii.

ocena:

Likier mleczno – waniliowy

składniki

  • 250-300 ml. spirytusu
  • 2 puszki mleka niesłodzonego
  • 1 puszka mleka słodzonego
  • 1 laska wanilii

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Puszki wkładamy do garnka z wodą, gotujemy 2.5 godz. Studzimy. Po wystudzeniu mleka miksujemy ze spirytusem do całkowitego rozbicia grudek. Przelewamy do butelki i wrzucamy do środka laskę wanilii.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję