menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W malakserze zmiksuj wszystkie składniki sosu, na jednolitą konsystencję. Następnie przelej go do sosjerki. Wstaw osolony wrzątek na makaron. W tym samym pojemniku malaksera (nie musisz go nawet czyścić), zmiksuj łososia pokrojonego w dużą kostkę. Cebulę pokrojoną w piórka, ser, jajko oraz posiekaną pietruszkę. Całość zagęść bułką tartą, dopraw sosem teryiaki oraz solą i pieprzem. Z masy, uformuj małe pulpeciki. Wstaw makaron i gotuj go zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W rondelku zagotuj około 1l osolonego wrzątku, wraz z białym winem. Wrzuć pulpeciki i gotuj 10 minut na małym ogniu. Makaron podawaj z pulpecikami, zielonym sosem i paseczkami suszonych pomidorów.

ocena:

Makaron pełnoziarnisty z pulpecikami z łososia i zielonym sosem

składniki

400 g makaronu pełnoziarnistego np. spaghetti
300 g filetu z łososia
1 mała czerwona cebula
1 łyżka sosu teryiaki
50 g startego sera bursztyn
pół pęczka natki pietruszki
1 jajko
1-2 łyżki bułki tartej
150 ml białego wytrawnego wina
4 pomidory suszone
sól, pieprz
Sos:
100 ml oliwy extra virgin
pół pęczka natki pietruszki
pół pęczka mięty
garść rukolii
pół pęczka majeranku
1 pęczek szczypiorku
2-3 ząbki czosnku
sok z połowy cytryny
sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W malakserze zmiksuj wszystkie składniki sosu, na jednolitą konsystencję. Następnie przelej go do sosjerki. Wstaw osolony wrzątek na makaron. W tym samym pojemniku malaksera (nie musisz go nawet czyścić), zmiksuj łososia pokrojonego w dużą kostkę. Cebulę pokrojoną w piórka, ser, jajko oraz posiekaną pietruszkę. Całość zagęść bułką tartą, dopraw sosem teryiaki oraz solą i pieprzem. Z masy, uformuj małe pulpeciki. Wstaw makaron i gotuj go zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W rondelku zagotuj około 1l osolonego wrzątku, wraz z białym winem. Wrzuć pulpeciki i gotuj 10 minut na małym ogniu. Makaron podawaj z pulpecikami, zielonym sosem i paseczkami suszonych pomidorów.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję