menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Piekarnik rozgrzej do 220°C. Makaron ugotuj al dente, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przelej zimną wodą i odstaw. Pomidorki poukładaj na blasze do pieczenia, wraz z posiekanym w plasterki czosnkiem. Całość skrop oliwą i dopraw solą i pieprzem. Piecz przez 15 minut, odstaw od ostygnięcia. W dużej misce wymieszaj: makaron, mozzarellę, posiekaną bazylię oraz pomidorki. Dopraw oliwą, sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem.

ocena:

Makaronowa caprese

składniki

  • 300 g makaronu orecchiette ew. fusilli lub penne
  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • 150 g małych kulek mozzarelli

     

  • 3 ząbki czosnku
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 1 szklanka liści bazylii
  • sok z połowy cytryny
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Piekarnik rozgrzej do 220°C. Makaron ugotuj al dente, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przelej zimną wodą i odstaw. Pomidorki poukładaj na blasze do pieczenia, wraz z posiekanym w plasterki czosnkiem. Całość skrop oliwą i dopraw solą i pieprzem. Piecz przez 15 minut, odstaw od ostygnięcia. W dużej misce wymieszaj: makaron, mozzarellę, posiekaną bazylię oraz pomidorki. Dopraw oliwą, sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję