menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Piekarnik rozgrzej do 220°C. Makaron ugotuj al dente, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przelej zimną wodą i odstaw. Pomidorki poukładaj na blasze do pieczenia, wraz z posiekanym w plasterki czosnkiem. Całość skrop oliwą i dopraw solą i pieprzem. Piecz przez 15 minut, odstaw od ostygnięcia. W dużej misce wymieszaj: makaron, mozzarellę, posiekaną bazylię oraz pomidorki. Dopraw oliwą, sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem.

ocena:

Makaronowa caprese

składniki

-300 g makaronu orecchiette ew. fusilli lub penne
-200 g pomidorków koktajlowych
-150 g małych kulek mozzarelli

-3 ząbki czosnku
-100 ml oliwy z oliwek
-1 szklanka liści bazylii
-sok z połowy cytryny
-sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Piekarnik rozgrzej do 220°C. Makaron ugotuj al dente, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przelej zimną wodą i odstaw. Pomidorki poukładaj na blasze do pieczenia, wraz z posiekanym w plasterki czosnkiem. Całość skrop oliwą i dopraw solą i pieprzem. Piecz przez 15 minut, odstaw od ostygnięcia. W dużej misce wymieszaj: makaron, mozzarellę, posiekaną bazylię oraz pomidorki. Dopraw oliwą, sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję