menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Cebulę i czosnek posiekaj. Jeżeli używasz ostrej papryczki, to przekrój ją na pół, usuń pestki i również posiekaj. Pomidory sparz we wrzątku, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Wołowinę oprósz mąką i smaż na rumiano z wszystkich stron na rozgrzanym oleju, następnie dodaj cebulę oraz czosnek i smaż dalej 2-3 minuty. Teraz przypraw mięso solą i pieprzem, wlej bulion, dodaj pomidory, ostrą papryczkę lub chilli i duś na małym ogniu około 2 godzin. Na 15 minut przed końcem duszenia dodaj fasolkę szparagową i dopraw potrawę do smaku solą oraz pieprzem.

ocena:

Michoacan Wołowy

składniki

  • 500 g wołowiny
  • 2 pomidory
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • 500 ml bulionu
  • 200 g fasolki szparagowej
  • 1 ostra papryczka lub 2 łyżeczki chilli
  • 100 ml oleju
  • 2 łyżki mąki,
  • sól i pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Cebulę i czosnek posiekaj. Jeżeli używasz ostrej papryczki, to przekrój ją na pół, usuń pestki i również posiekaj. Pomidory sparz we wrzątku, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Wołowinę oprósz mąką i smaż na rumiano z wszystkich stron na rozgrzanym oleju, następnie dodaj cebulę oraz czosnek i smaż dalej 2-3 minuty. Teraz przypraw mięso solą i pieprzem, wlej bulion, dodaj pomidory, ostrą papryczkę lub chilli i duś na małym ogniu około 2 godzin. Na 15 minut przed końcem duszenia dodaj fasolkę szparagową i dopraw potrawę do smaku solą oraz pieprzem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję