menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Piekarnik nastaw, na 250°C z termoobiegiem. Ziemniaki zalej wodą, do połowy ich wysokości. Dodaj czosnek i tymianek, dopraw solą. Gotuj do miękkości. Marchewkę podlej wodą, ok. 100 ml, dopraw cukrem oraz solą i pieprzem. Gotuj do miękkości, około 10-15 minut. Po tym czasie, wymieszaj mąkę z niewielką ilością wody i zagęść nią marchewkę z groszkiem. W misce wymieszaj wszystkie składniki kotletów mielonych, przez 2-3 minuty. Mięso powinno być wyjęte wcześniej z lodówki. Na blasze rozłóż papier do pieczenia. Uformuj 4 duże lub 6 mniejszych kotletów i pokładaj je na papierze. Piecz przez 10 minut na środkowej półce.

ocena:

Mielony z pieca (wersja light)

składniki

Kotlety:
-500 g mięso mielonego z szynki wieprzowej
-1 mały posiekany pęczek szczypiorku
-1 jajko
-1 bułka czerstwa, namoczona w mleku i odciśnięta
-1 ząbek czosnku, utarty
-kawałek imbiru wielkości ząbka czosnku, utarty
-1 łyżeczka musztardy, najlepiej dijon
-ew. pół łyżeczki zmielonego syczuańskiego pieprzu
-sól, pieprz
Ziemniaki:
-500 g obranych ziemniaków
-kilka gałązek tymianku świeżego
-2 ząbki czosnku
-100 ml jogurtu 0%
-koperek do posypania
-sól
Marchewka:
-1 opakowanie marchewki z groszkiem (400 g)
-1 łyżeczka cukru
-1 łyżeczka mąki pszennej
-sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Piekarnik nastaw, na 250°C z termoobiegiem. Ziemniaki zalej wodą, do połowy ich wysokości. Dodaj czosnek i tymianek, dopraw solą. Gotuj do miękkości. Marchewkę podlej wodą, ok. 100 ml, dopraw cukrem oraz solą i pieprzem. Gotuj do miękkości, około 10-15 minut. Po tym czasie, wymieszaj mąkę z niewielką ilością wody i zagęść nią marchewkę z groszkiem. W misce wymieszaj wszystkie składniki kotletów mielonych, przez 2-3 minuty. Mięso powinno być wyjęte wcześniej z lodówki. Na blasze rozłóż papier do pieczenia. Uformuj 4 duże lub 6 mniejszych kotletów i pokładaj je na papierze. Piecz przez 10 minut na środkowej półce.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję