menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Szukając czegoś do wódeczki na zagrychę wymyśliłem: Mikro kabanosy z indyka kupiłem 10 podudzii z indyka wyciąlem z nich kości , a z mięsa powycinałem błony i fiszbiny całe mięso wraz ze skórami zmieliłem na siatce nr 4 dodałem 5% wody względem masy mięsa 18gram peklosoli na kg mięsa dałem 7 dużych ząbków czosnku pieprz i chilii sypałem od serca tak aż przy próbie smakowej stwierdziłem ostre wszystko ladnie wymieszałem i nafilowłem jelita baranie. przewiązywałem nicią na odcinki 3-4 cm wędziłem 1,5 godz w temp.45 stopni i zapiekałem w 80- 90przez 30-40min wnioski: cel założony osiągnąlem cudna zagrycha do piwa czy wódeczki b.pikantna, wielkość akurat na ząb jak podeschnie mam nadzieje że sie jeszcze zmieni na lepsze(ostrzejsze) przewiązywanie makabra tak samo usunięcie nici ale smak wynagradza powyższe smacznego Jasiu

ocena:

Mikrokabanoski indycze na zagrychę do wódeczki

składniki

  • podudzia indycze

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Szukając czegoś do wódeczki na zagrychę wymyśliłem: Mikro kabanosy z indyka kupiłem 10 podudzii z indyka wyciąlem z nich kości , a z mięsa powycinałem błony i fiszbiny całe mięso wraz ze skórami zmieliłem na siatce nr 4 dodałem 5% wody względem masy mięsa 18gram peklosoli na kg mięsa dałem 7 dużych ząbków czosnku pieprz i chilii sypałem od serca tak aż przy próbie smakowej stwierdziłem ostre wszystko ladnie wymieszałem i nafilowłem jelita baranie. przewiązywałem nicią na odcinki 3-4 cm wędziłem 1,5 godz w temp.45 stopni i zapiekałem w 80- 90przez 30-40min wnioski: cel założony osiągnąlem cudna zagrycha do piwa czy wódeczki b.pikantna, wielkość akurat na ząb jak podeschnie mam nadzieje że sie jeszcze zmieni na lepsze(ostrzejsze) przewiązywanie makabra tak samo usunięcie nici ale smak wynagradza powyższe smacznego Jasiu

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję