menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Serek wymieszać z jajkami (można roztrzepać rózgą kuchenną). Dodać przesianą mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sól. Dokładnie wymieszać widelcem.
W rondelku rozgrzej cukier z łyżką wody. Kiedy powstanie karmel, wrzuć łyżkę masła. Kiedy się roztopi dodaj gruszki. Praż aż będą miękkie i będą przypominały jabłka do szarlotki.
W szerokim i płaskim garnku rozgrzać olej do temperatury 175°. Niewielką łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany olej. Smażyć do złotego koloru.
Usmażone pączki, osączaj na ręczniku papierowym. Podawaj posypane cukrem pudrem i cynamonem.

ocena:

Mini pączki na karmelizowanej gruszce

składniki


300 g serka homogenizowanego waniliowego
3 jajka
1,5 szklanki mąki pszennej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
cynamon mielony do posypania
cukier puder do posypania
olej do głębokiego smażenia
Gruszka:
4 gruszki, pokrojone w drobną kostkę
1 łyżka masła
2 łyżki cukru

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Serek wymieszać z jajkami (można roztrzepać rózgą kuchenną). Dodać przesianą mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sól. Dokładnie wymieszać widelcem.
W rondelku rozgrzej cukier z łyżką wody. Kiedy powstanie karmel, wrzuć łyżkę masła. Kiedy się roztopi dodaj gruszki. Praż aż będą miękkie i będą przypominały jabłka do szarlotki.
W szerokim i płaskim garnku rozgrzać olej do temperatury 175°. Niewielką łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany olej. Smażyć do złotego koloru.
Usmażone pączki, osączaj na ręczniku papierowym. Podawaj posypane cukrem pudrem i cynamonem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję