menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rozgrzej piekarnik do 200stC.
Wymieszaj make, cukier, proszek do pieczenia i sól. Dodaj masło orzechowe i rozetrzyj, aż do uzyskania konsystencji kruszonki.
Do mleka dodaj stopione masło i jajko, a następnie wlej mokre składniki do suchych. Dodaj posiekane batoniki Snikers. Całość szybko i delikatnie wymieszaj. Nakładaj gotowe ciasto do papilotek.
Piecz około 20-25min, do czasu, aż muffinki będą złotawe i wyrośnięte. Wystaw blaszkę i zostaw na kratce na 5-10 min. do przestudzenia.
Następnie wyjmij pojedyncze muffiny i zostaw na kratce do całkowitego ostudzenia.

ocena:

Muffinki z masłem orzechowym i batonem snickers

składniki


(na 12 sztuk)

-250g mąki
-85g cukru
-1.5 łyżki proszku do pieczenia
-szczypta soli
-160g masła orzechowego z kawałkami orzechów
-60g niesolonego masła, stopionego
-1 duże jajko, roztrzepane w miseczce
-175ml mleka
-3 batoniki Snickers, posiekane

dodatkowo:

-blaszka do muffinkow wyłożona 12 papilotkami

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rozgrzej piekarnik do 200stC.
Wymieszaj make, cukier, proszek do pieczenia i sól. Dodaj masło orzechowe i rozetrzyj, aż do uzyskania konsystencji kruszonki.
Do mleka dodaj stopione masło i jajko, a następnie wlej mokre składniki do suchych. Dodaj posiekane batoniki Snikers. Całość szybko i delikatnie wymieszaj. Nakładaj gotowe ciasto do papilotek.
Piecz około 20-25min, do czasu, aż muffinki będą złotawe i wyrośnięte. Wystaw blaszkę i zostaw na kratce na 5-10 min. do przestudzenia.
Następnie wyjmij pojedyncze muffiny i zostaw na kratce do całkowitego ostudzenia.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję