menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Do składników mokrych dodajemy suche i szybko mieszamy tylko do połączenia. Dodajemy truskawki i chwilę mieszamy. Nakładamy masę do papilotów lub foremek na muffinki i pieczemy w nagrzanym do 180°C piekarniku przez 20-25 minut. Po wyjęciu z piekarnika muffinki odstawiamy na kilka minut. Po tym czasie wyjmujemy babeczki z formy i studzimy.

ocena:

Muffinki z truskawkami i kokosem

składniki

Składniki suche:
  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki sody
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • szczypta soli
Składniki mokre:
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • pół szklanki oleju
  • 1 duże jajko lub dwa małe
  • pół szklanki truskawek drobno pokrojonych
  • 4 łyżki wiórek kokosowych

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Do składników mokrych dodajemy suche i szybko mieszamy tylko do połączenia. Dodajemy truskawki i chwilę mieszamy. Nakładamy masę do papilotów lub foremek na muffinki i pieczemy w nagrzanym do 180°C piekarniku przez 20-25 minut. Po wyjęciu z piekarnika muffinki odstawiamy na kilka minut. Po tym czasie wyjmujemy babeczki z formy i studzimy.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję