menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mąkę przesiać z proszkiem i wymieszać z rodzynkami. Ser wymieszać z jajkiem, miękkim masłem, cukrem+cukrem waniliowym, śmietaną, olejkiem. Połączyć wszystkie składniki. Nakładać do foremek na muffinki piec 25-30 minut w temp 200° Posypać cukrem pudrem.

ocena:

Muffinki z twarogiem i rodzynkami

składniki

  • 220g maki,
  • 1 paczuszka proszku do pieczenia,
  • 70g rodzynek,
  • 1 cukier waniliowy,
  • 150g cukru,
  • 300g sera białego (zmielić z 2 łyżkami mleka),
  • 50g masła,
  • 1 jajko
  • olejek waniliowy,
  • 5 łyżek śmietany kremowki

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mąkę przesiać z proszkiem i wymieszać z rodzynkami. Ser wymieszać z jajkiem, miękkim masłem, cukrem+cukrem waniliowym, śmietaną, olejkiem. Połączyć wszystkie składniki. Nakładać do foremek na muffinki piec 25-30 minut w temp 200° Posypać cukrem pudrem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję