menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Połącz składniki mokre. Jaja wbij do miski. Dolej mleko, olej i zblenduj. Do wcześniej przygotowanej mieszaniny dodaj pomidory, natkę, parmezan wymieszaj. Dopraw całość solą i pieprzem.
W drugiej misce połącz suche składniki: mąkę, sodę, proszek do pieczenia. Suche składniki wsyp do mokrych i wymieszaj. Masę nałóż do papilotek i wstaw do pieca nagrzanego do 175 st.
Piecz około 25 minut.

ocena:

Muffiny z parmezanem natką pietruszki i pomidorem

składniki

  • Składniki na 12 babeczek:
  • 250 g mąki pszennej
  • 200 ml mleka
  • 2 jajka
  • 200 g pomidorów pokrojonych w kostkę
  • 1 pęczek pietruszki drobno pokrojonej
  • 70 g startego parmezanu
  • 50 ml oleju rzepakowego
  • 1 łyżeczki sody
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Połącz składniki mokre. Jaja wbij do miski. Dolej mleko, olej i zblenduj. Do wcześniej przygotowanej mieszaniny dodaj pomidory, natkę, parmezan wymieszaj. Dopraw całość solą i pieprzem.
W drugiej misce połącz suche składniki: mąkę, sodę, proszek do pieczenia. Suche składniki wsyp do mokrych i wymieszaj. Masę nałóż do papilotek i wstaw do pieca nagrzanego do 175 st.
Piecz około 25 minut.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję