menu
fot. Mariusz Izdebski

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Najprościej jest oczywiście zaparzyć owoce wrzątkiem i trzymać pod przykryciem przez 10 minut. Radzę jednak, żeby nie stracić witaminy C zalać suszone owoce dzikiej róży odrobiną przegotowanej, ciepłej wody, wymoczyć je przez kilka godzin, a następnie podgrzać i dosłodzić miodem.

ocena:

Napój z dzikiej róży

składniki

  • 25 g owoców dzikiej róży
  • 400 ml wody
  • miód

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Najprościej jest oczywiście zaparzyć owoce wrzątkiem i trzymać pod przykryciem przez 10 minut. Radzę jednak, żeby nie stracić witaminy C zalać suszone owoce dzikiej róży odrobiną przegotowanej, ciepłej wody, wymoczyć je przez kilka godzin, a następnie podgrzać i dosłodzić miodem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję