menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Do miski wybij jajka. Dopraw je solą i pieprzem a następnie ubijaj trzepaczką aż solidnie się spienią. Na patelni roztop masło, kiedy zacznie się pienić wlej jajka. Ustaw palnik na średnią moc. Posiekaj tymianek i wrzuć na masę jajeczną. Pomidora i ser pokrój w plastry i poukładaj na wierzchu omleta. Przykryj całość pokrywką i smaż około 1 minuty. Po tym czasie odwróć omlet na drugą stronę. Można, jeżeli masz pewną rękę, przewrócić omlet jednym ruchem łopatką lub zsunąć na drugi talerz i przerzucić ponownie na patelnię. Jeszcze 1-2 minuty smażenia i omlet jest gotowy.

ocena:

Omlet z serem brie, pomidorem i świeżymi ziołami

składniki

  • 4 jajka
  • 80 g sera brie
  • 1 średni pomidor
  • pół pęczka szczypiorku
  • kilka gałązek tymianku
  • 1 łyżka masła
  • sól, świeżo zmielony pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Do miski wybij jajka. Dopraw je solą i pieprzem a następnie ubijaj trzepaczką aż solidnie się spienią. Na patelni roztop masło, kiedy zacznie się pienić wlej jajka. Ustaw palnik na średnią moc. Posiekaj tymianek i wrzuć na masę jajeczną. Pomidora i ser pokrój w plastry i poukładaj na wierzchu omleta. Przykryj całość pokrywką i smaż około 1 minuty. Po tym czasie odwróć omlet na drugą stronę. Można, jeżeli masz pewną rękę, przewrócić omlet jednym ruchem łopatką lub zsunąć na drugi talerz i przerzucić ponownie na patelnię. Jeszcze 1-2 minuty smażenia i omlet jest gotowy.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję