menu
fot. Mariusz Izdebski

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Do szklanki wkładamy lód, wlewamy sok, dodajemy cukier. Dopełniamy wodą sodową i mieszamy. Dekorujemy plasterkami pomarańczy, cytryny i wisienką. Podajemy z słomką i mieszadełkiem.

ocena:

Oranżada

składniki

  • świeżo wyciśnięty sok z 2 pomarańczy
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 2 kostki lodu
  • woda sodowa do uzupełnienia
Do dekoracji
  • 1 plasterek pomarańczy
  • 1 plasterek cytryny
  • wisienka koktajlowa
  • ew. świeża mięta

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Do szklanki wkładamy lód, wlewamy sok, dodajemy cukier. Dopełniamy wodą sodową i mieszamy. Dekorujemy plasterkami pomarańczy, cytryny i wisienką. Podajemy z słomką i mieszadełkiem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję