menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Piekarnik rozgrzej do 190°C.Na blasze rozłóż papier do pieczenia. Papryki umyj i osusz. Przetnij wzdłuż na pół. Ułóż na pergaminie i zafaszeruj bryndzą.
Rozmaryn posiekaj i posyp wierzch papryki. Dopraw pieprzem i skrop oliwą. Piecz przez 20-25 minut w podanej temperaturze. Bryndzę można także wymieszać z innym serem np. gorgonzola.
Dodać posiekane chilli i świeże zioła. Z resztą kombinujcie sami.

ocena:

Papryka faszerowana bryndzą z dodatkiem rozmarynu i oliwy

składniki

  • 4 spore różnokolorowe papryki
  • 400g bryndzy
  • kilka gałązek rozmarynu
  • oliwa z oliwek do skropienia
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Piekarnik rozgrzej do 190°C.Na blasze rozłóż papier do pieczenia. Papryki umyj i osusz. Przetnij wzdłuż na pół. Ułóż na pergaminie i zafaszeruj bryndzą.
Rozmaryn posiekaj i posyp wierzch papryki. Dopraw pieprzem i skrop oliwą. Piecz przez 20-25 minut w podanej temperaturze. Bryndzę można także wymieszać z innym serem np. gorgonzola.
Dodać posiekane chilli i świeże zioła. Z resztą kombinujcie sami.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję