menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania
Ubij mikserem lub trzepaczką jajka z mąką, mlekiem i wodą. Dodaj sól oraz olej i jeszcze chwilę miksuj. Patelnię rozgrzej i posmaruj odrobiną oleju. Ciasto nalej cienką warstwą, rozprowadź je po całej powierzchni, obracając patelnię. Smaż z obu stron.
Cebulę i podsmaż na złoty, intensywny kolor na oleju. Jajka rozdrobnij ubijaczką do ziemniaków. Bułkę odciśnij delikatnie z nadmiaru mleka. Posiekaj drobno, bułkę i koperek. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i dopraw solą i pieprzem ziołowym. Farsz nałóż do naleśników i zawiń jak do krokietów. Paszteciki, można posmarować roztopionym masłem i upiec w piekarniku w 180°C przez 10 minut. Lub usmażyć na oleju z obu stron na złoto. 
ocena:

Paszteciki barowe

składniki

Naleśniki:
  • 340 g mąki (ok. 2 szklanek)
  • 350 ml mleka
  • 200 ml wody gazowanej
  • 3 jajka
  • 2 łyżki oleju
  • sól
Farsz:
  • 10 jajek na twardo
  • 1 kajzerka namoczona w mleku
  • 1 duża cebula pokrojona w kostkę
  • 2-3 łyżki oleju
  • 1 posiekany pęczek koperku
  • pieprz ziołowy
  • olej nacierania patelni
  • sól

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania
Ubij mikserem lub trzepaczką jajka z mąką, mlekiem i wodą. Dodaj sól oraz olej i jeszcze chwilę miksuj. Patelnię rozgrzej i posmaruj odrobiną oleju. Ciasto nalej cienką warstwą, rozprowadź je po całej powierzchni, obracając patelnię. Smaż z obu stron.
Cebulę i podsmaż na złoty, intensywny kolor na oleju. Jajka rozdrobnij ubijaczką do ziemniaków. Bułkę odciśnij delikatnie z nadmiaru mleka. Posiekaj drobno, bułkę i koperek. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i dopraw solą i pieprzem ziołowym. Farsz nałóż do naleśników i zawiń jak do krokietów. Paszteciki, można posmarować roztopionym masłem i upiec w piekarniku w 180°C przez 10 minut. Lub usmażyć na oleju z obu stron na złoto. 

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję