X

Czego szukasz?

Przepis
Boże NarodzeniePrzekąski na ciepło

Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami

Składniki

  • 3 łyżki oleju i ewentualnie łyżka masła
  • 1/2 kg pieczarek, drobno posiekanych lub startych na tarce
  • 1 cebula, pokrojona w kostkę
  • 3 ząbki czosnku, wyciśniętego
  • sos sojowy jasny 1-2 łyżka
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
  • 1 małe opakowanie (275 g) ciasta francuskiego

Sposób przygotowania

Nadzienie: Cebulę smaż, na oleju aż się zrumieni. Dodaj pieczarki, smaż kilka minut aż odparuje woda. Następnie czosnek, sos sojowy oraz sól i pieprz. Podsmażyć i zostawić do ostygnięcia. Dodaj natkę pietruszki lub swoje ulubione zioła

Ciasto podzielić na 12 dużych kwadratów i na każdy z nich nałożyć około pół dużej łyżki nadzienia. Sklejać przeciwległe rogi w kopertę lub dowolnym, wyuczonym sposobem. Piec około 15 minut w temperaturze 200°C (czas i temperatura pieczenia podane na opakowaniu ciasta).

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również