menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Przygotować marynatę do mięsa: Dokładnie wymieszać olej, ocet, sos sojowy, sos worcestershire, majeranek, rozmaryn i chili, dodać soli i pieprzu do smaku.
Zalać marynatą mięso, przykryć i marynować przez dwa dni w temperaturze około 4-6*C.
Obraną cebulę i czosnek drobno posiekać. Mięso odsączyć z marynaty i zemleć na grubym oczku.
Z bułek ściąć wierzchy i wydrążyć miąższ i zamoczyć go w letniej wodzie.
Zmielone mięso dokładnie wymieszać z posiekaną cebulą i czosnkiem, jajkami i odciśniętym miąższem bułki. Dodać pieprz i sól do smaku.
Wnętrza wydrążonych bułek wysmarować sosem paprykowym, nakłaść farszu a na wierzch cienką warstwę sosu.
Folię aluminiową posmarować olejem a bułkę lekko wodą i lużno zawinąć. Nagrzać piekarnik do 175*C i piec około pół godziny. (w BBQ w temperaturze 80*C około półtorej godziny). Farsz wewnątrz bułki powinien osiągnąć temperaturę około 80 – 85*C.
Rozwinąć folię i nałożyć na mięso plasterki żółtego sera. Podpiekać do momentu rozpuszczenia się sera (skórka bułek powinna być chrupiąca).
Smacznego

ocena:

Paulki z szynką

składniki

  • 1 kg świeżej szynki z dzika lub wieprzowej (pokrajanej w kostkę około 3cm)
  • 2 średnie cebule
  • 1 główka czosnku
  • 2 jajka
  • 1 szklanka oleju
  • 2 łyżki majeranku
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • 3 łyżki czerwonego octu winnego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki sosu worcestershire
  • 1/2 łyżeczki sproszkowanego chili
  • sól i pieprz do smaku
  • bułki pszenno-żytnie
  • sos paprykowy (patrz przepis w dziale sosy)
  • twardy ser żółty

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Przygotować marynatę do mięsa: Dokładnie wymieszać olej, ocet, sos sojowy, sos worcestershire, majeranek, rozmaryn i chili, dodać soli i pieprzu do smaku.
Zalać marynatą mięso, przykryć i marynować przez dwa dni w temperaturze około 4-6*C.
Obraną cebulę i czosnek drobno posiekać. Mięso odsączyć z marynaty i zemleć na grubym oczku.
Z bułek ściąć wierzchy i wydrążyć miąższ i zamoczyć go w letniej wodzie.
Zmielone mięso dokładnie wymieszać z posiekaną cebulą i czosnkiem, jajkami i odciśniętym miąższem bułki. Dodać pieprz i sól do smaku.
Wnętrza wydrążonych bułek wysmarować sosem paprykowym, nakłaść farszu a na wierzch cienką warstwę sosu.
Folię aluminiową posmarować olejem a bułkę lekko wodą i lużno zawinąć. Nagrzać piekarnik do 175*C i piec około pół godziny. (w BBQ w temperaturze 80*C około półtorej godziny). Farsz wewnątrz bułki powinien osiągnąć temperaturę około 80 – 85*C.
Rozwinąć folię i nałożyć na mięso plasterki żółtego sera. Podpiekać do momentu rozpuszczenia się sera (skórka bułek powinna być chrupiąca).
Smacznego

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję