menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Makaron gotuj w osolonym wrzątku ok. 12 minut. W garnku rozpuść masło i zeszklij cebulę pokrojoną w kostkę ok. 5 minut. Następnie dodaj pieczarki pokrojone w pół plastry, dopraw solą i pieprzem. Kiedy puszczą wodę wlej śmietanę i dodaj serki pokrojone w kostkę. Gotuj na małym ogniu. Pod koniec dopraw solą i pieprzem oraz wrzuć posiekaną natkę pietruszki.

ocena:

Penne w sosie z serka topionego z pieczarkami

składniki

  • 1 kg makaronu
  • 1 l śmietanki 18%
  • 500 g serka topionego
  • 500 g pieczarek
  • 2 cebule
  • 100 g masła
  • 1 pęczek pietruszki
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Makaron gotuj w osolonym wrzątku ok. 12 minut. W garnku rozpuść masło i zeszklij cebulę pokrojoną w kostkę ok. 5 minut. Następnie dodaj pieczarki pokrojone w pół plastry, dopraw solą i pieprzem. Kiedy puszczą wodę wlej śmietanę i dodaj serki pokrojone w kostkę. Gotuj na małym ogniu. Pod koniec dopraw solą i pieprzem oraz wrzuć posiekaną natkę pietruszki.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję