menu
Zdjęcie dodane przez administratora strony.

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rozpoczynamy od wlania do garnka miodu i wsypania cukru. Podgrzewamy zawartość, aż wszystko się rozpuści, wtedy dodajemy tłuszcz, jaja, przyprawy, karmel, sodę, mleko i mąkę. Wszystkie składniki ciasta mieszamy i wyrabiamy. Dzielimy ciasto na pół. Blachy smarujemy tłuszczem i posypujemy mąką. Wykładamy ciasto i pieczemy placki w temperaturze 200°. Placki można przełożyć marmoladą lub kremem z włoskich orzechów i posypać cukrem pudrem.

ocena:

Piernik na sztucznym miodzie

składniki

-1kg mąki (ok. 6 szklanek)
-500 g sztucznego miodu
-250 g cukru
-250 ml mleka
-50 g tłuszczu
-4 jajka
-2  łyżeczki sody
-przyprawy do piernika
-kilka łyżek karmelu dla koloru

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rozpoczynamy od wlania do garnka miodu i wsypania cukru. Podgrzewamy zawartość, aż wszystko się rozpuści, wtedy dodajemy tłuszcz, jaja, przyprawy, karmel, sodę, mleko i mąkę. Wszystkie składniki ciasta mieszamy i wyrabiamy. Dzielimy ciasto na pół. Blachy smarujemy tłuszczem i posypujemy mąką. Wykładamy ciasto i pieczemy placki w temperaturze 200°. Placki można przełożyć marmoladą lub kremem z włoskich orzechów i posypać cukrem pudrem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję