menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mąkę przesiej, zrób w środku dołek. Powoli wlewaj bardzo gorącą wodę (Niemal wrzątek). Mąkę zmieszaj z wodą. Można dodać jajko. Całość wyrabiamy na jednolite, gładkie ciasto. Zawijamy w folię i odstawiamy na 30 minut. Ciasto rozwałkuj na grubość 2 mm. Z ciasta wykrawaj foremką okrągłe placuszki, na środek nakładaj farsz i dokładnie zlepi brzegi. Pierogi wrzucaj do gotującej, posolonej wody, po wypłynięciu gotuj dodatkowe 3 minuty i wyjmuj łyżką cedzakową.

Na patelni rozgrzej olej. Cebulę mocno zrumień na patelni. Wymieszaj z mięsem, dopraw solą i pieprzem. Ulep kulki.

ocena:

Pierogi z mięsem

składniki

Ciasto

-500 g mąki (ok. 3 szklanek)

-250 ml gorącej wody

-Sól

ew. 1 jajko

Farsz:

-500 g mięsa rosołowego najlepiej wołowego (zmielonego)

-2 cebule, pokrojone w kostkę

-2-3 łyżki g oleju

-sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mąkę przesiej, zrób w środku dołek. Powoli wlewaj bardzo gorącą wodę (Niemal wrzątek). Mąkę zmieszaj z wodą. Można dodać jajko. Całość wyrabiamy na jednolite, gładkie ciasto. Zawijamy w folię i odstawiamy na 30 minut. Ciasto rozwałkuj na grubość 2 mm. Z ciasta wykrawaj foremką okrągłe placuszki, na środek nakładaj farsz i dokładnie zlepi brzegi. Pierogi wrzucaj do gotującej, posolonej wody, po wypłynięciu gotuj dodatkowe 3 minuty i wyjmuj łyżką cedzakową.

Na patelni rozgrzej olej. Cebulę mocno zrumień na patelni. Wymieszaj z mięsem, dopraw solą i pieprzem. Ulep kulki.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję