menu
Zdjęcie dodane przez administratora strony.

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Przygotowujemy z wszystkich składników wybraną bejcę. Czosnek rozgniatamy, imbir, czy świeże zioła drobno siekamy. Mięso po oczyszczeniu zalewamy bejcą i odkładamy na co najmniej 2 godziny w chłodne miejsce. Przed pieczeniem osączamy z bejcy, smażymy lub grillujemy po 5–7 minut z każdej strony. Pamiętajmy, że w podobny sposób możemy przygotować płaty mięsa z indyka.

ocena:

Pierś z kurczaka w różnych marynatach

składniki

  • 1 pierś z kurczaka na osobę
    #Bejca 1 – chińska
  • 1 łyżka białego wytrawnego wina
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 ząbek czosnku
  • pół łyżki miodu
  • 50 ml oliwy z oliwek
    #Bejca 2 – tajska
  • 30 g świeżego imbiru
  • odrobina świeżej papryczki – czuszki
  • 1 łyżka posiekanej kolendry
  • 70 ml mleczka kokosowego
  • ewentualnie przyprawy typu curry
    #Bejca 3 – karaibska
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mała cebula
  • po pół łyżeczki kolendry i curry
  • kilka kropel tabasco, ewentualnie szczypta posiekanego świeżego imbiru i papryczki pepperoni
  • 30 ml oleju
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • odrobina utartej skórki z cytryny

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Przygotowujemy z wszystkich składników wybraną bejcę. Czosnek rozgniatamy, imbir, czy świeże zioła drobno siekamy. Mięso po oczyszczeniu zalewamy bejcą i odkładamy na co najmniej 2 godziny w chłodne miejsce. Przed pieczeniem osączamy z bejcy, smażymy lub grillujemy po 5–7 minut z każdej strony. Pamiętajmy, że w podobny sposób możemy przygotować płaty mięsa z indyka.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję