menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Zaczynamy od odmierzenia szklanki letniej wody do miski dodajemy drożdże i 1 plaska łyżeczkę cukru i pozostawiamy na 2 min, Wsypujemy mąkę do salaterki, wlewamy do niej drożdże i oliwę. Jeśli ciasto jest za rzadkie dosypujemy maki. Mieszamy ręką , aż będzie ciasto jednolite. Formujemy z ciasta kule, i przykrywamy ściereczka, pozostawiamy tak ciasto 1 godzinę, ciasto musi podwoić objętość. Wyrabiamy z ciasta placek, wkładamy do brytfanki. Na ciasto smarujemy cieniutką warstwę koncentratu pomidorowego, posypujemy bazylia. Na to dajemy pokrojone w talarki pomidory. I dopiero teraz dajemy tuńczyka z puszki, można go przyprawić papryka ostrą w proszku albo przyprawą curri. Pieczemy 40 minut temp 160-180°C Smacznego !!!:))

ocena:

Ciasto na pizze

składniki

  • 150 gram maki
  • 1/4 wody letniej (15 cl)
  • 1 lyzeczka do herbaty oliwy
  • 1 lyzeczka do herbaty soli
  • 8 gram drozdzy

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Zaczynamy od odmierzenia szklanki letniej wody do miski dodajemy drożdże i 1 plaska łyżeczkę cukru i pozostawiamy na 2 min, Wsypujemy mąkę do salaterki, wlewamy do niej drożdże i oliwę. Jeśli ciasto jest za rzadkie dosypujemy maki. Mieszamy ręką , aż będzie ciasto jednolite. Formujemy z ciasta kule, i przykrywamy ściereczka, pozostawiamy tak ciasto 1 godzinę, ciasto musi podwoić objętość. Wyrabiamy z ciasta placek, wkładamy do brytfanki. Na ciasto smarujemy cieniutką warstwę koncentratu pomidorowego, posypujemy bazylia. Na to dajemy pokrojone w talarki pomidory. I dopiero teraz dajemy tuńczyka z puszki, można go przyprawić papryka ostrą w proszku albo przyprawą curri. Pieczemy 40 minut temp 160-180°C Smacznego !!!:))

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję