menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Jajka ubij z cukrem na puszystą masę. Dodaj olej. Następnie miksując dodawaj stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, solą i cynamonem. Wszystko miksuj na gładką masę. Pod koniec dodaj startą marchewkę i orzechy. Delikatnie połącz składniki łyżką. Całość wylej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Całość piecz 55 minut w 180°C. Dla pewności przed wyjęciem ciasta sprawdź patyczkiem czy jest gotowe.

 

ocena:

Proste ciasto marchewkowe

składniki

  • 250 g marchewki startej na grubych oczkach
  • 140 g cukru lub 0,5 szklanki miodu
  • 4 jajka
  • 250 g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 0,5 szklanki oleju
  • szczypta soli
  • ew. 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Jajka ubij z cukrem na puszystą masę. Dodaj olej. Następnie miksując dodawaj stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, solą i cynamonem. Wszystko miksuj na gładką masę. Pod koniec dodaj startą marchewkę i orzechy. Delikatnie połącz składniki łyżką. Całość wylej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Całość piecz 55 minut w 180°C. Dla pewności przed wyjęciem ciasta sprawdź patyczkiem czy jest gotowe.

 

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję