menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Bułki rozcinamy wzdłóż i lekko drążymy łyżeczką.
Rozgrzewamy na patelni masło i podsmażamy pokrajaną w ćwierćtalarki cebulę i pokrajane w plasterki grzyby, na koniec dodajemy kilka kropel sosu jalapeno, całość dokładnie mieszamy i faszerujemy bułki.
Rozgrzewamy grilla (lub piekarnik) do średniej temperatury, pieczywo smarujemy ze wszystkich stron wodą i pieczemy około 10 – 15 minut, aż lekko zbrązowieje i będzie chrupiące.
Smacznego

ocena:

Pszenne pieczywo z pieczarkami

składniki

  • 2 pszenne długie bułki
  • 2 łyżki masła
  • 1 średnia cebula
  • 12 małych pieczarek
  • 2 łyżki roztopionego na maśle sera (np Cheddar)
  • kilka kropel zielonego sosu jalapeno (może być Tabasco)
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Bułki rozcinamy wzdłóż i lekko drążymy łyżeczką.
Rozgrzewamy na patelni masło i podsmażamy pokrajaną w ćwierćtalarki cebulę i pokrajane w plasterki grzyby, na koniec dodajemy kilka kropel sosu jalapeno, całość dokładnie mieszamy i faszerujemy bułki.
Rozgrzewamy grilla (lub piekarnik) do średniej temperatury, pieczywo smarujemy ze wszystkich stron wodą i pieczemy około 10 – 15 minut, aż lekko zbrązowieje i będzie chrupiące.
Smacznego

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję