menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rissoto:
Pokroić cebulkę w drobną kostkę razem z czosnkiem, podsmażyć na oliwie z oliwek, potem dodać pieczarki i grzyby wcześniej namoczone przez pół godziny w wodzie gorącej. Wszystko razem podsmarzyc dodac ryz bez mycia, przyprawy i na to gorocą wode. Gotowac bez przykrycia dodając więcej wody gorącej az ryz bedzie aldante. Potem dodac trochę masla i paramezan. Ser potarty, wymieszac.
Ryba:
Najlepiej z skorką smarzyc na patelni przyprawioną solą pieprzem skorką do dolu, smarzyc do 70%, potem powoli przekrecic i dodac do patelni masełko i capers. Min. I gotowe. Podac z salatka ze swierzych warzyw, np: salata, papryka, natka, pietruszki, ogorek, koperek, coriander, trochę cytryny oliwy z oliwek i gotowe.

ocena:

Rissoto z pieczrkami suszonymi grzybami i łososiem

składniki

  • 1 szkl. ryżu na rissoto (arabiato)
  • 1 cebulka
  • 3 ząbki czosnku
  • 6 pieczarek
  • suszone grzyby
  • parmezan
  • masło
  • kucharek
  • sol
  • pieprz
  • oliwa z oliwek
  • 500 g filetu z łososia

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rissoto:
Pokroić cebulkę w drobną kostkę razem z czosnkiem, podsmażyć na oliwie z oliwek, potem dodać pieczarki i grzyby wcześniej namoczone przez pół godziny w wodzie gorącej. Wszystko razem podsmarzyc dodac ryz bez mycia, przyprawy i na to gorocą wode. Gotowac bez przykrycia dodając więcej wody gorącej az ryz bedzie aldante. Potem dodac trochę masla i paramezan. Ser potarty, wymieszac.
Ryba:
Najlepiej z skorką smarzyc na patelni przyprawioną solą pieprzem skorką do dolu, smarzyc do 70%, potem powoli przekrecic i dodac do patelni masełko i capers. Min. I gotowe. Podac z salatka ze swierzych warzyw, np: salata, papryka, natka, pietruszki, ogorek, koperek, coriander, trochę cytryny oliwy z oliwek i gotowe.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję