menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pstrąga wyfiletuj. Filety z pstrąga oprósz solą i pieprzem oraz skrop sokiem z cytryny. Na maśle przesmaż cebulę pokrojoną w kostkę. Po 2 minutach, kiedy się zeszkli, dodaj szpinak wraz z czosnkiem. Smaż aż prawie cała woda odparuje. Dopraw solą, pieprzem oraz odrobiną gałki muszkatołowej i zagęść serem i bułką tartą. Na wewnętrzną stronę wyłóż farsz szpinakowy. Zawiń roladki skórą na zewnątrz i zepnij je wykałaczką lub wykałaczkami. Smaż na oleju, do uzyskania złotego koloru.

ocena:

Roladki z pstrąga ze szpinakiem

składniki

8 filetów z pstrąga
500 g świeżego szpinaku
4 drobno posiekane ząbki czosnku
1 cebula
100 g sera blue
gałka muszkatołowa
2 łyżki masła
1 cytryna
1 łyżka bułki tartej
olej do smażenia
sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pstrąga wyfiletuj. Filety z pstrąga oprósz solą i pieprzem oraz skrop sokiem z cytryny. Na maśle przesmaż cebulę pokrojoną w kostkę. Po 2 minutach, kiedy się zeszkli, dodaj szpinak wraz z czosnkiem. Smaż aż prawie cała woda odparuje. Dopraw solą, pieprzem oraz odrobiną gałki muszkatołowej i zagęść serem i bułką tartą. Na wewnętrzną stronę wyłóż farsz szpinakowy. Zawiń roladki skórą na zewnątrz i zepnij je wykałaczką lub wykałaczkami. Smaż na oleju, do uzyskania złotego koloru.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję