X

Czego szukasz?

Przepis
Dania główneRyby

Roladki z pstrąga ze szpinakiem

Macie ochotę na rybę, ale nie możecie się zdecydować co z nią zrobić. Przychodzę z pomocą! Ostatnio zrobiłem przepyszne roladki z pstrąga ze szpinakiem. Jestem przekonany, że Wy również w nich zasmakujecie. Poniżej spisałem dokładny przepis, w razie pytań piszcie w komentarzach – pomogę :). 

Roladki z pstrąga ze szpinakiem

Składniki:

  • 8 filetów z pstrąga
  • 500 g świeżego szpinaku
  • 4 drobno posiekane ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 100 g sera np. blue
  • 0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 2 łyżki masła
  • 1 cytryna
  • 1 łyżka bułki tartej
  • olej do smażenia np. rzepakowy
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Krok 1:

Pstrąga umyj dokładnie i osusz za pomocą ręczników papierowych, następnie wyfiletuj.

Krok 2:

Filety z pstrąga oprósz solą i pieprzem oraz skrop sokiem z cytryny.

Krok 3:

Na maśle przesmaż cebulę pokrojoną w kostkę. Po 2 minutach, kiedy się zeszkli, dodaj szpinak wraz z czosnkiem. Następnie smaż aż prawie cała woda odparuje. Na koniec dopraw solą, pieprzem oraz odrobiną gałki muszkatołowej i zagęść serem i bułką tartą.

Krok 4:

Na wewnętrzną stronę wyłóż farsz szpinakowy. Zawiń roladki skórą na zewnątrz i zepnij je wykałaczką lub wykałaczkami. Na koniec smaż na oleju, do uzyskania złotego koloru.

Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Facebook i Instagram.

Więcej pysznych, rybnych inspiracji znajdziesz >> TUTAJ <<

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również