menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W miseczce wymieszaj sól, pieprz, czosnek, musztardę i oregano . Każdy kawałek karkówki, rozklep (jak na schabowe) i dopraw marynatą. Odstaw mięso i zajmij się warzywami. Warzywa obierz i pokrój w około 12 cm słupki. W rondlu, gotuj warzywa w wywarze przez około 5-7 minut. Muszą być al dente. Wyjątkiem jest por. Jego blanszuj przez 1 minutę. Włoszczyznę wyjmij i lekko ostudĹş. Na każdy kawałek karkówki, połóż kilka słupków warzyw. Zawiń jak roladkę i zepnij wykałaczką. Smaż na rozgrzanym oleju z każdej strony, do uzyskania złotego koloru. Potem zapiecz przez 10 minut w 180°C.

ocena:

Roladki ze schabu z warzywami

składniki

-500 g schabu środkowego b/k
-2 marchewki
-2 pietruszki
-ćwiartka selera
-ćwiartka selera
-6 łyżeczek musztardy
-1 łyżeczka oregano
-2 utarte ząbki czosnku
-2 łyżki oleju
-0,5 l wywaru drobiowego
-sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W miseczce wymieszaj sól, pieprz, czosnek, musztardę i oregano . Każdy kawałek karkówki, rozklep (jak na schabowe) i dopraw marynatą. Odstaw mięso i zajmij się warzywami. Warzywa obierz i pokrój w około 12 cm słupki. W rondlu, gotuj warzywa w wywarze przez około 5-7 minut. Muszą być al dente. Wyjątkiem jest por. Jego blanszuj przez 1 minutę. Włoszczyznę wyjmij i lekko ostudĹş. Na każdy kawałek karkówki, połóż kilka słupków warzyw. Zawiń jak roladkę i zepnij wykałaczką. Smaż na rozgrzanym oleju z każdej strony, do uzyskania złotego koloru. Potem zapiecz przez 10 minut w 180°C.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję