menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Filet nacieramy solą i pieprzem. Mąkę łączymy z wodą i jajkiem, mieszając tworząc gęste jednolite ciasto. Rybę kroimy na mniejsze kawałki i maczamy w cieście. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy z obu stron na rumiano.

Dodatkowo ziemniaki zapiekane i sos czosnkowy z natką pietruszki.

ocena:

Ryba w cieście naleśnikowym

składniki

  • 600 g fileta z mintaja, pangi, morszczuka,
  • 1/2 szklanki mąki pszennej,
  • 1/2 szklanki wody gazowanej,
  • 1 jajko,
  • 4 łyżki oleju,
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Filet nacieramy solą i pieprzem. Mąkę łączymy z wodą i jajkiem, mieszając tworząc gęste jednolite ciasto. Rybę kroimy na mniejsze kawałki i maczamy w cieście. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy z obu stron na rumiano.

Dodatkowo ziemniaki zapiekane i sos czosnkowy z natką pietruszki.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję